Тошко Йорданов с остри думи за Петков и торбата с картофи

ИТН ще подкрепи актуализацията на бюджета в социалната й част

Тошко Йорданов с остри думи за Петков и торбата с картофи | StandartNews.com

Остър коментар за премиера Кирил Петков направи председателят на ПГ на ИТН Тошко Йорданов на влизане в парламента. Днес депутатите отново не събраха кворум, за да започнат работа в пленарна зала.

За премиера в НС има една торба картофи –ходи, избира и гледа да се пазари. Вчера или онзи ден министърът на финансите каза колко били нараснали чуждестранните инвестиции, вземете и проверете – „Лукойл“ се е регистрирал в Холандия, вследствие на което са нараснали чуждестранните инвестиции, коментира Йорданов пред парламентарните репортери.

„Тези хора са изключителни лицемери. Знаем, че не им харесва, но ние ще говорим истините, те, ако ще да кажат, че сме се разбрали с партията на Макрон“, добави той.

Тошко Йорданов заяви още, че Слави Трифонов официално е заявил, че ИТН излиза от правителството много преди да се появи вотът на ГЕРБ. Той е категоричен, че ИТН не се коалира с ДПС и "Възраждане", а изпълнява собствената си политика.

"Единственото, което правим, е да изпълняваме това, което говорим. По темата за РСМ го правим всеки ден. Независимо какво мислят останалите, не сме длъжни да изпълняваме желанията на "Продължаваме промяната" и ГЕРБ.

Ние сме против. Ако това се случи, ще бъде блестящо доказателство колко прави сме били ние и колко верни думи е казал Слави Трифонов. Всякакви тъпотии за коалиция между нас, ДПС и "Възраждане" могат да си ги наврат в кошчето", коментира Тошко Йорданов.

Той уточни, че ИТН ще подкрепи актуализацията на бюджета в социалната му част.

"В другата част ще внесем предложения за промени. Няма да си позволим да направим предложения, които да изкарат бюджета на минус. Но не и да се стигне дотам дългът да стане до 10 млрд. Човек, когато дава, трябва да знае откъде ще го вземе. Казват, че има нараснал износ - да, износ на оръжие и на зърно", каза още депутатът от ИТН.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай