Понеделник,

Тошко Йорданов проговори за ГЕРБ и първия мандат

От: Агенция Стандарт -
1069
Тошко Йорданов проговори за ГЕРБ и първия мандат
A
A
A

Тошко Йорданов коментира решението на ИТН да не подкрепи първия мандат.

"ГЕРБ изчезнаха и не са водени никакви разговори за хора, за структура на Министерски съвет, кои експерти да бъдат от тяхна страна, от наша страна, евентуално от страна на ДПС. ... Ние постъпваме винаги така, както сме казали. След като няма разговори за експерти, видимо този кабинет няма да е експертен и съвсем логично ние нямаме работа там, нито ще подкрепим такова нещо", заяви пред БНР председателят на ПГ на "Има такъв народ".

"Преди изборите заявихме, че ще бъдем конструктивни и че страната има нужда от правителство с широка подкрепа, но то да бъде експертно - без ярки партийни лица. До миналата седмица ГЕРБ твърдяха, че припознават тази идея, след което изчезнаха", обясни той.

Йорданов заяви, че ИТН са разградили модела "ГЕРБ", защото са свалили Бойко Борисов от власт преди 2 години и половина:

"Това, което се случва - цялата каша и в прокуратурата, и в ГЕРБ, и в междупартийното пространство показва, че ние този модел сме го разградили. Второ - на тяхно място се бяха намърдали ПП, които правеха абсолютно същите неща, които правеха ГЕРБ. В следствие на което и те бяха изчегъртани. Трето - казахме, че ще бъдем конструктивни. ... Постъпваме така, както сме казали".


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com