Тошко Йорданов каза присъдата на кабинета! Думите към Радев

Как ИТН ще приеме коалиционното правителство

Тошко Йорданов каза присъдата на кабинета! Думите към Радев | StandartNews.com

В 15:00 часа на "Дондуков 2" пристигнаха и представителите на най-малката парламентарно представена партия "Има такъв народ". 

Държавният глава поздрави представителите на ИНТ, че са успели да се върнат в парламента, което по думите му се случва много рядко в българската политика.

Президентът попита представителите на ИТН каква е тяхната степен на принадлежност към идейното обединение на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ.

"Вие как се вписвате в това размито множество? Това е важният въпрос - за съставянето на правителство, защото знаем, че България има нужда от работещ парламент и редовно правителство с ясни ангажименти и цели", отбеляза Румен Радев.

От своя страна Тошко Йорданов заяви, че ИТН не е стандартна политическа партия, на която да се налагат щампите, които се налагат на останалите.

"Според нас в тази тежка обстановка е политически отговорно да има кабинет, защото поне ще се опита да се справи с проблемите. Ние ще бъдем опозиция на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ и доста сериозен контрол ще упражним.

Това, което не успеем да спрем като техни грешки, ще го направим достатъчно публично, за да може българските граждани да са наясно, къде има политическо съглашателство, което в повечето случаи е свързано с пари", подчерта Йорданов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай