Топ политолог разкри тайния ход на Радев. Голям скок

Президентът действа като Орбан, каза Ружа Смилова

Топ политолог разкри тайния ход на Радев. Голям скок | StandartNews.com

Топ политолог разкри тайния ход на президента Румен Радев. Според Първан Симеонов държавният глава се готви за скок на политическия терен.

Партиите от кабинета дадоха ниша на президента, каза Симеонов пред Нова тв. Той обясни, че в момента Радев е истинската опозиция на правителството.

Бориха се с Борисов, а накрая се събраха с него. Трябва им нов враг, а най-подходящ е Радев. Те ще го пришият и към Путин, тъй като войната им идва много удобно, каза Първан Симеонов.

Според него правителството прекалява със символната битка - с пилони, дати, паметници, минало. Това е много синя битка, сините хора така се стягат, защото иначе гълтат много вода от тая сглобка, която направиха, но прекаляват с това нещо и така отблъскват сериозни обществени слоеве у нас. От другата страна стои "Възраждане", което също отблъсква хората, тъй като е много крайно. И се отваря една много голяма ниша в средата, където може да се говори критично към властта и да не е толкова крайно като Костадинов. Именно там ще се позиционира Радев,ь категоричен бе политологът от „Галъп”.

Проблемът е, че има още доста до края на президентския мандат и ако е вярна тезата с ескалацията, си мисля дали пък Радев няма да изскочи директно на политическия терен, коментира политологът Първан Симеонов.

Ще видим ескалация на битката между правителството и президента. Съвсем целенасочено е поведението на Румен Радев, за да се позиционира като опозиция, като основно ядро на опозицията срещу управляващите, така че очаквам това напрежение само да ескалира, съгласи се и политологът Ружа Смилова.

Такова поведение вече сме виждали - Орбан направи така. Но подобно поведение - да се провъзгласиш за говорител на народа и да стане народа срещу управляващите, е доста популистко, като по учебник, посочи Смилова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай