Топ политолог отписа преговорите. Три дати за изборите

Димитър Ганев каза какво разделя ДБ и БСП

Топ политолог отписа преговорите. Три дати за изборите | StandartNews.com

Политологът Димитър Ганев отписа преговорите за кабинет и категорично заяви, че страната отива към предсрочни парламентарни избори.

"Каквито и разговори да се водят оттук нататък, мисля, че крайният резултат ни е вече ясен. Отиваме към предсрочни парламентарни избори с неясна дата - дали 2, 9 или 16 октомври, само това остава неизяснено”, каза Ганев.

Паднаха тежки обвинения върху "Демократична България" заради прословутия им разговор в парламента. Мисля, че абсолютно всички бяхме в консенсус още преди този запис, че шансът да се формира кабинет с третия мандат беше минимален. Самият Христо Иванов дори каза в този разговор, че ще има предсрочни избори на 16 октомври, каза той в сутрешния блок на БНТ.

"Още когато Трифонов оттегли подкрепата си беше ясно, тъй като друга конфигурация в този парламент няма как да има. След като ИТН отказва колаборация с останалите три партии, резултатът е един. За мен няма нищо скандално в този запис. Ако си в кухнята, знаеш, че така се говори на такива срещи”, коментира Димитър Ганев.

В тази четворна коалиция винаги е имало една сплотяваща линия - ГЕРБ, ДПС, корупцията, както и много други линии, които ги разединяват. Иначе ДБ и БСП няма как да се съберат на една маса", смята Ганев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай