Томислав Дончев лют! Един компромис и точка

ГЕРБ не поставя ултиматум, каза той

Томислав Дончев лют! Един компромис и точка | StandartNews.com

Можем да заменим Мария Габриел като външен министър с друг - имаме кадри с познания и езици, но дотук! Това заяви зам.-председателят на партията Томислав Дончев остро интервю в ефира на бТВ.

Държавните институции не може да се превърнат в комитети по трудоустрояване, възмути се той в ефира на предаването "Лице в лице". И запитан за примери, припомни, че депутатът от ПП - ДБ Даниел Лорер е бил спряган за какво ли не.

ГЕРБ направи много компромиси в името на това България да има работещо правителство, припомни Томислав Дончев.

Демократично ли е по-големият да не е адекватно представен?! А ние се съгласихме, изтъкна той.

Разговорът в студиото започна с днешното изявление на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. Мария Габриел - премиер, МВнР - на ГЕРБ, иначе избори 2 в 1, каза той. Томислав Дончев обаче разкри, че това не е било ултиматум, а отговор на ултиматум от страна на "Промяната".

"Ултиматум от наша страна няма. Има отговор на ултиматум, има опит за малко повече разум. "Ако Денков не е външен министър - отиваме на избори." Това е било заявено на г-н Борисов от г-н Петков", разказа Томислав Дончев. Борисов споделил това със съпартийците си на заседание на Изпълнителната комисия снощи.

"Има ново предложение, което е нахално. Външно министерство е в патримониума на ГЕРБ, а при ротацията има опит това да не се предоговори. Това не е честно, не е демократично", ядоса се зам.-шефът на ГЕРБ. Ако си прекалено толерантен към нахалството, то ще се превърне в норма, а ти - в глупак, заяви той.

Никого не искаме да плашим. Не мисля, че държавата и обществото имат нужда от предсрочни избори, каза още Дончев.

Зам.-председателят на ГЕРБ коментира и случващото се покрай убийството на Мартин Божанов - Нотариуса.

"Колко още Нотариуси имаме около съдебната система? Знаят ли службите, прокуратурата? Задавам си този въпрос, а твърдя, че съм информиран човек. Политиците дължим на всички граждани яснота кой носи отговорност за избора и за прозрачните процедури. Искрено се надявам изборът и номинациите на хора в регулаторите да бъдат, както се казва, с професионален стандарт", каза той.

"Българските политици не чуват достатъчно и трябва внимателно да чуват гласа на индустрията. Ще ми се по-често да говорим по тази тема", заяви Томислав Дончев.
 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай