Тома Биков нокаутира центъра на София! Тежки думи

Какво каза един от лидерите на ГЕРБ

Тома Биков нокаутира центъра на София! Тежки думи | StandartNews.com

Преговори в момента не се водят. Това са разговори. Не само според нас, а и според колегите от другите партии. Не сме говорили за нито една личност, нито за кандидатура за министър, нито за кандидатура за министър-председател. Това коментира пред Нова нюз Тома Биков от ГЕРБ-СДС, коментирайки проведените в четъвъртък разговори с БСП, ДПС и ИТН. 

"Аз лично съм от хората, които смятат, че трябва да работим за мандат от 4 години. Защото това е нормалното, когато се структурира едно управление. Логиката за мандат от 6 месеца е, че може да се стигне до това.

 „Моята прогноза е, че на нас ни предстои да живеем в една ситуация на напрежение много дълги години. Не мисля, че това политическо напрежение, дори политическата криза, в която сме, да бъде решена по един ефективен начин – тя ще отмени факта, че в българското общество живее в един цивилизационен разлом”, посочи той.

"Аз виждам изключително ниско ниво в тази група от хора, които са в градския център и по-космополитни. Те са си избрали изключително неграмотно политическо представителство. Абсолютно неспособни хора ги представляват в НС. И те трябва да го знаят. Предполагам, че скоро ще го разберат, защото това не може да се скрие.

Това са хора, които не могат да постигнат нито една цел – нито национална, нито партийна, нито лична. Това са хора, които не знаят защо са в политиката и нямат никакъв интелектуален капацитет да се борят за каквото и да било. За съжаление сме в една лодка с тях”.

Той коментира и преговорите с БСП, ДСП и ИТН. „Не съм аз човекът, който ще коментира кой става за министър. Мога да кажа кой не става. Асен Василев не става за министър. Той и тази група не трябва да бъде пускана в изпълнителната власт. Да си стоят там, където са го пратили хората.

Моето мнение е, като казвам кабинет от личности, по-скоро разбираме правителство, което ще зависи от НС. За различните политики ще търсим различни мнозинства. В този смисъл личностите в този кабинет трябва да са достатъчно търпеливи и достатъчно комуникативни, за да намерят подкрепа за своите политики”.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай