Тома Биков: Двама милиционери готвят избори

Ставаме свидетели на активно мероприятие

Тома Биков: Двама милиционери готвят избори | StandartNews.com

Ставаме свидетели на активно мероприятие, организирано от двама милиционери от 90-те години. Това каза на брифинг Тома Биков от ГЕРБ, предаде Фокус.

"Те си подаваха топката и през 90-те години. Единият като началник на Националното следствие от най-мутренските години, а другият като началник на контраразузнаването в същите най-мутренски години. Г-н Атанасов има дълга история с конспирацията. Тя започва още от подаването на нефелен доклад на президента Петър Стоянов, който стана причина той да изгуби изборите. Сега е решил да помогне на друг социалистически президент да спечели втори мандат. Тогава помогна на Първанов ", допълни той.

Тома Биков попита дали "Демократична България" стои зад тези "кьорфишеци"."Имам чувството, че една огромна част от хората, които симпатизират на тази партия, не симпатзиират на милиционерщината и конспиративната теория, на която г-н Атанасов е хронична жертва от дълги години", допълни той.Тома Биков посочи, че за ген. Атанас Атанасов е с навик преди избори да прави твърдения, че политици са били подслушвани.

"След изборите тази тема бива забравена. Убеден съм, че тази тема с подслушванията на сегашните хипотетични десетки политици ще бъде забравена, след като изборите минат, защото тя е част от предизборната кампания", прогнозира Биков

Според него министърът на вътрешните работи Бойко Рашков, заедно със служебното правителство, участва в предизборната кампания. Биков подчерта, че това е абсолютно недопустимо и Конституцията не е отредила такава роля на служебното правителство. Тома Биков обвини кабинета "Янев", че вместо да организира изборите, взима страна в предизборната кампания.

"Трябва да се кажат имена. Трябва да бъдат показани документи и да бъде потърсена отговорност, ако има незаконни действия в тази посока", добави той.Според Тома Биков целите на това "активно мероприятие" са 2.

Първата - да извади Бойко Рашков от батака, а втората - службите за сигурност да бъдат дискредитирани и овладени от хора, които нямат интерес от това тези служби да работят по определени линии. Той обвини Бойко Рашков, че се опитва да използва службите с политически цели.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай