Тежко разкритие! САЩ казаха кой ще управлява България

Важни дипломатически източници дадоха информация

Тежко разкритие! САЩ казаха кой ще управлява България | StandartNews.com

Знакова подкрепа от Вашингтон ще получи ГЕРБ и лично Бойко Борисов за съставяне на следващото управление в България, информира Епицентър, като се позовава на дипломатически източници.

В момента в администрацията на Белия дом се обсъжда от кого именнно да бъде изпратено посланието към България, като в някои дипломатически среди се споменава дори името на държавния секретар Антъни Блинкен.

От Брюксел Борисов ще получи традиционната подкрепа от ЕНП и представители на Еврокомисията, е мнението на европейски дипломати.

Американските ни партньори отдавна са свалили доверието си от Петков/Василев, заради провала на управлението им и скандалите, които предизвикаха в страната, заради задкулисието, с което управляваха и мащабната корупция в енергетиката.

В противовес на това подчертано негативно отношение към харвардците лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов бе специален гост на последния прием на Херо Мустафа, а автомобилът му бе допуснат до вътрешния двор на американското посолство - привилегия, която не бе разрешена на нито един от други гости. Заедно с Борисов на приема бяха още 12 представители на ГЕРБ.

Освен това, Асен Василев си е позволявал регулярно да праща писма във Вашингтон срещу посланик Херо Мустафа, в дисхармония с дипломатическата практика, което тотално е отразяло пътищата на „Промяната” към офисите на държавната администрация на САЩ.

Това пролича и по време на последното посещение на Петков/Василев в САЩ в началото на февруари, чиято цел бе те да получат предизборна подкрепа от задокеанските ни партньори. Но това не се случи.

Двамата стояха близо седмица в САЩ, чукаха на офисите на различни влиятелни личности, но навсякъде са получили отказ и затворени врати, обърнаха внимание дипломатическите ни източници, пише Блиц. . 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай