Тежка прогноза! Стефан Янев нарисува кошмарни избори

Коментира и поредния провален редовен кабинет

Тежка прогноза! Стефан Янев нарисува кошмарни избори | StandartNews.com

"Това са факти, но това е въпрос към президента и аз каквото съм имал да кажа по темата съм го направил. Аз не мога да коментирам такива въпроси. Бяхме готови, имахме план, но мандатът не дойде при нас и не мога да коментирам защо това не се случи. Някой така е решил, в случая - президентът."

Това каза Стефан Янев пред Блиц за проваления пореден кабинет и за политическата ситуация в страната.

"Отношенията ми с Румен Радев?  Нормални. С всеки един човек в тази страна, който познавам, поддържам диалог и имаме отношения, както и с него сме работили през годините. Нормални са отношенията ни. 

Хората губят вярата, че ние сме в състояние да направим това, от което те се интересуват, че сме в състояние да водим разумен диалог, да намираме методи и инструменти за взаимодействане в името на хората. И тези, които гласуват, и тези, които не гласуват.

 "Ние на нашите избиратели така, ние на нашите избиратели така" - извинете, но ние сме представители на целия български народ, не само на нашите избиратели. 

От друга страна, кога ще свърши войната е един труден за прогнозиране въпрос. Не мога да кажа дата, месец или година, но искам да кажа следното - всяка война в определен момент свършва.

РС Македония? Не мисля, че трябва да има ескалация между двете държави. Разбира се, не може да останем с чувството на добри християни и да кажем, че тук като се е случил инцидент, брутална разправа с един гражданин на Република Северна Македония, който открито обявява своя български произход, не трябва да остане незабелязана и нереагирана. ", каза още Янев.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай