Тестват политиците за наркотици. Какво каза Петков?

Отговори на министър Генчовска

Тестват политиците за наркотици. Какво каза Петков? | StandartNews.com

Премиерът Кирил Петков обяви, че е напълно съгласен министрите и депутатите от опозицията и управляващите да бъдат тествани за наркотици. Идеята лансира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, коментирайки гневно прословутото видео от кабинета на културния министър Атанас Атанасов.

Премиерът изцяло защити Атанасов и показа, че не планира смяната му.

"Може да е неопитен, но има голямо желание", коментира  Петков по време на учредотелното събрание в Пловдив на партията си "Продължаваме промяната".

"Случват се грешки. Факт е, че Атанас Атанасов е вкарал сърцето и душата си да работи за културата", подчерта още премиерът.

Кирил Петков коментира и изказването на външния министър, която по-рано каза, че има сериозни разминавания между политиката на МВнР и премиерските съветници по темата за РС Македония. "Всяко едно решение по темата задължително ще бъде взето от Народното събрание. Трябва да питате сами Генчовска какво точно е имала предвид, но има само една политика по темата и тя е политиката на България", каза премиерът. Той изрази надежда, че когато настъпи момента за вземане на решение, то ще бъде подкрепено не само от управляващите, но и от опозицията.

"Никой няма да може да прокара каквато и да е позиция, която не минава през българския парламент", увери той.

Петков също така призова коалиционните и си партньори да направят крачка назад и да издигнат обща кандидатура за управител на БНБ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай