Терзиев заговори за натиск. Какво ще прави?

Нови избори не би трябвало да има нито за Общински съвет, нито за кмет, каза той

Терзиев заговори за натиск. Какво ще прави? | StandartNews.com

Нови избори не би трябвало да има нито за Общински съвет, нито за кмет. Но ще изчакаме решението на съда.

Това заяви кметът на София Васил Терзиев пред Нова телевизия.

Нищо не мисля, не мога да изземвам работата на съда, но ще се съобразим с решението. Но се вижда, че ако има някой ощетен, това съм аз, защото моят брой гласове би нараснал при едно преброяване. Но това не е фокус на мен и на екипа, ние се борим с ежедневните проблеми на София и когато дойде решението на съда, ще се съобразим с него, допълни Терзиев.

По повод заседанието на СОС в четвъртък вечер, на което бяха гласувани комисиите, Терзиев каза, че това е "опит да има една спирачка за всичко, което ние правим".

Но няма да чуете от мен да се оправдавам колко е трудно, това са даденостите в крайна сметка, работим с инструментите, с които имаме. И преди съм казвал, че кметът не е нито генерал без армия, нито безгласна буква, има много неща, които можеш да направиш и са в твоите правомощия, допълни Терзиев.

Дори да не ни е лесно, ние пак имаме инструменти, отговори той на въпроса как ще работи без мнозинство в СОС. И обясни, че кметът има трибуна - когато една добра идея за града е обоснована, и когато е заложена като политика в бюджета, ще се наложи на другата страна да обяснява защо я бламира. Защо биха казали "не" на нещо, което е присъствало в тяхната програма - на решаване на проблема с Витоша, за използване на минералната вода, за детските градини. Затова Терзиев щял да разчита и на натиск през медиите.

Прозрачността лекува най-добре подобни недъзи, обясни той. Затова той и съветниците на ПП-ДБ-СС щели да дават гласност на всички теми и проблеми.

Да, някои може би ще станат по-трудно, отколкото би ми се искало, но крайният резултат ще е положителен, защото ще има по-голяма прозрачност в това, което прави общината. Това е нещо, което вече се случва, благодарение на всички драми, които имаме.

Работим всекидневно, за да сменим модела. Обществеността може да види вече резултатите - и начина, по който представихме бюджета, всичко, което правим в областта на дигитализацията, за да предоставим на гражданите услугите, за които говорихме, те да виждат какво правим, отчетността, която пробваме да наложим, коментира кметът.

Едно от нещата, които са много важни и върху които няма да имаме такъв, контрол, какъвто би ни се искало при настоящото разпределение, е какво ще се случи с общинските дружества. Тази огромна част от общинската икономика - ЦГМ и други, даде пример Терзиев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
2 Коментара
Стоян
преди 2 месеца

Чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Аз лично го пробвах и сега го препоръчвам на всички, това подобри секса ни и спаси брака ни. Ето какво може да направи тя:---- https://do.my/biox

Откажи
фатма
преди 2 месеца

ухо

Откажи