Терзиев изуми с назначения. Върна скандален шеф на бял кон

В две ръководени от него предприятия има 4 смъртни случая

Терзиев изуми с назначения. Върна скандален шеф на бял кон | StandartNews.com

Новият кмет на София Васил Терзиев изуми общинарите с назначенията, които прави. Новите кадри на Терзиев са уволнени от Йорданка Фандъкова, заяви столичният общински съветник от ГЕРБ/СДС Георги Георгиев, който бе председател на Столичния общински съвет (СОС) в предишния мандат.

"Изключително сме притеснени от новото назначение на кмета Терзиев - уволнения от госпожа Фандъкова бивш вече директор на завода за отпадъци (Николай Савов, бел. ред.).

Този човек е уволнен във връзка с трагичен инцидент със смъртен случай под негово ръководство. Загинал е работник в завода за отпадъци, ден по-късно подаде оставка и зам.-кметът по екология.

Същият човек е осъден от ВКС във връзка с друга авария в "Кремиковци" с трима загинали и над 20 ранени. Тоест в две ръководени от него предприятия има 4 смъртни случая", добави още Георгиев.

"Васил Терзиев няма екипа, за който говореше. Вероятно кметът е бил подведен, не укоряваме него, трябва да се провери кой го е предложил, за да е ясно как хора, които са уволнени заради смъртни случаи, се връщат на бял кон в Столична община.

Това ли са новите стандарти, това ли е подготвеният екип? Уволнени кадри на Фандъкова да бъдат връщани през парадния вход", заяви Георгиев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай