Татяна Дончева иска нов проект в ляво

Татяна Дончева иска нов проект в ляво | StandartNews.com

София."Има необходимост от нов проект в лявото пространство. И Георги Първанов също е достигнал до това заключение, но това не значи, че той ще е част от тази формация, нито Румен Петков". Това заяви в ефира на „Здравей, България" лидерът на „Движение 21" Татяна Дончева, която напусна БСП в края на 2013 г.

„Преди няколко дни чух как Теди Москов призовава хората в лявото и дясното политическо пространство да обединят усилия за политическа промяна. Тази нужда е явна", обясни още Дончева. И изтъкна, че реформаторските сили трябва да успеят да се справят с реставраторските опити през 2014 г. "Реформацията е свързана с нова Конституция. На практика това означава, че трябва да има единно разбиране от необходимостта от нова Конституция. На този етап не е нужно детайлите да бъдат оповестявани пред обществото", каза още тя.

Нужни са промени в съдебната система, както и в президентската институция, каза още лидерът на "Движение 21" . "Смисълът на участието в политическия живот не е всеки да прегърне една партия, а всеки да си гледа работата. Все отнякъде трябва да се започне. Това отнякъде означава и от ляво, и от дясно", продължи тя.

"Ивайло Калфин дълги години ми е бил не особено симпатичен. Не смятам, че е електорално добре продаваем. Но не можете да отречете, че Ивайло Калфин е много грамотен политик, и че от евродепутатите сега на България той е най-добрият", коментира още Дончева по Нова.

„При разговорите за нова Конституция не изключваме ГЕРБ, без Цветанов и Борисов. Те не са само Цветанов и Борисов. Омръзнало ми е лидерският тип партии да се противопоставят на нелидерските. Не е възможно, дори в дясно – да няма лидери и да не могат да изберат няколко фигури, които да водят", допълни Татяна Дончева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай