Тагарев с ключова новина за Зеленски! Какво става

Горещ коментар на военния министър

Тагарев с ключова новина за Зеленски! Какво става | StandartNews.com

Има ли промяна със ситуацията с идването на президента на Украйна Володимир Зеленски у нас?

Съжалявам, че е изтекла информацията за визитата на Зеленски, защото това е предпоставка за отмяната й. Това каза министърът на отбраната Тодор Тагарев пред журналисти след като наблюдава учението на италианската бригада "Пинероло" в Ново село.

Според него, ако има покана до Зеленски, то тя ще е от МС.

Тагарев още веднъж изрази съжаление, че е изтекла такава информация, защото, по думите му, Украйна е във война, Зеленски е върховен главнокомандващ и това представлява интерес за противника.

Все още се надяваме, че ще има възможност Зеленски да дойде в България в бъдеще време. Това би било едно изключително високо признание за ролята на България в подкрепата ѝ за Украйна в тази несправедлива война, която започна Русия срещу нея.

На въпрос дали ще може да се ангажираме с допълнителна военна помощ за Украйна, Тагарев каза, че всичко, което е предоставено на Украйна, става стриктно със законите и процедурите у нас и те не предполагат ad hoc решения в рамките на дни и часове, цитиран о т БНТ.

"Предполагам, че една негова потенциална визита ще покаже, че е високо ценена помощта на България, която вече е направена и потенциалът ни евентуално е за допълнителна помощ, той може да реши да постави някакви допълнителни искания, които ние ще разгледаме съответно законите и процедурите", каза министър Тагарев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай