Съюз между Радев и ГЕРБ? Горещо от топ политолог

Подозрително затопляне на някои отношения с опозицията

Съюз между Радев и ГЕРБ? Горещо от топ политолог | StandartNews.com

"Продължаваме промяната" каквито и добри намерения да са имали за управлението е факт, че имат 60 депутати и с конфротативен стил на управление единственото нещо, което можеш да направиш, е да отчуждиш партньорите си". Това заяви в ефира на "Лице в лице" по БТВ" политологът Димитър Аврамов.

"Още повече когато си свален от власт трябва да си дадеш сметка какво се е случило. Виковете "Победа", "Това е само началото" и втвърдяването на тона няма да доведат до политически растеж на тази формация.

За конфликта с президента - в българската политика няма невинни. Вероятно президентът е допуснал също комуникационни грешки. Забелязваме подозрително стопляне на отношенията му с опозиционните партии. Но това не прави подходът на довчерашния премиер правилен.

"България не е в това състояние заради управлението в последните 1, 2 или 3 години. ГЕРБ управлява 12 години и е много добре когато отправят критики да знаят, че те са управлявали от доста време.

Политическият разговор е сбъркан, покачването на напрежението е излишно. Вчера имаше правителствена криза. Днес имаме парламентарна криза. Тези, които свалиха правителството, днес не искат да влизат в парламента. Никой не е в добра позиция", смята още Аврамов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай