Българският център в Скопие! Страхотна изненада за македонците

В контра на атаките от комшиите, УниБИТ търси съюз чрез издание и книги

Българският център в Скопие! Страхотна изненада за македонците | StandartNews.com

Страхотна изненада направи на северномакедонцзите едно от средищата на книжнината в България - Университета по библиотекознание и информационни технологии при в откриването на новата сграда на Българския културно-информационен център в гр. Скопие. Представителите му сюпризираха домакините с тежък дар.

"Даряваме от името на УниБИТ на обновената библиотека в БКИЦ най-българския вестник „За буквите – О писменехь“, както и книги, за да можем заедно с нашите македонски колеги да споделяме общите си открития,  надежди и виждания за бъдещето", обави дещана на Факултета по библиотеко знание и културно наследство на българското учебно заведение проф. Христина Богова.

Делегация от УниБИТ в състав проф. д-р Христина Богова,  проф. д-р Боряна Бужашка – директор на Центъра за изучаване на българите в чужбина и проф. д.филол. н. Ваня Добрева – ръководител на катедра „Култура, историческо наследство и туризъм“ взе участие в откриването на новата сграда на Българския културно-информационен център в Скопие.

„Придобиването на самостоятелна сграда, дом на българската култура, ще допринесе за диалога между българския и македонския народ, ще засили сближаването и преодоляването на разделителните линии. Културата притежава тази особеност", заяви още проф. Богова, да задвижва механизмите на взаимодействията и да съдейства за обмена на творчески идеи и иновации.. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай