Стойнев: Нямам притеснения за Карадере

Стойнев: Нямам притеснения за Карадере | StandartNews.com

Габрово. "Нямам никакви притеснения, дори ще се радвам прокуратурата да разгледа сигнала срещу мен и да се произнесе по-бързо по казуса Карадере, каза министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев, след като научи за внесения в прокуратурата сигнал от Реформаторския блок докато е на посещение в Габрово.

"В момента сме в предизборна кампания. Реформаторският блок трябва да убеди своите съмишленици, членовете на ДСБ да гласуват за г-жа Кунева", заяви той.

В Министерството на икономиката на този етап се разглеждали заявленията за други 33 сертификата по проекти за общо 2.2 млрд. лв. като между тях са и сертификатите за изграждането на 6 завода на територията на България. Стойнев каза че ако политически формации желаят, могат да внесат сигнали в прокуратурата за всеки един от тези 33 сертификата, но според него не съществува проблем, важното е да влизат инвестиции в България и да се създават нови работни места, хората да получават навреме доходите си, да няма прекъсване на плащанията и те
да са спокойни за бъдещето си.

"Българското правителство ще подкрепи всяко инвеститорско намерение при условие, че се следва законът и всички инвеститори са равни пред закона, а аз няма да намаля темпото си на работа", каза Стойнев.

Реформаторите дадоха Карадере на прокурор

Реформаторският блок внесе сигнал до прокуратурата за решението на Министерски съвет, с което проектът за изграждане на курорт в местността Карадере бе определен като приоритетен. По думите им решението на кабинета противоречи на закона за офшорките, приет наскоро. Десните поискаха и оставката на министъра на икономиката Драгомир Стойнев, който отговаря за инвестициите. Той пък заяви, че няма никакви притеснения и уточни, че ще се радва, ако прокуратурата разгледа по-бързо сигнала. "За мен е важно да има устойчив икономически растеж и по-малко хора да бъдат безработни", коментира още Стойнев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай