Стойнев: Другата седмица оставка на правителството ще има

Стойнев: Другата седмица оставка на правителството ще има | StandartNews.com

София. Другата седмица оставка на правителството ще има. Политическата криза е факт и колкото по-бързо има предсрочни избори, толкова по-добре за държавата. Това подчерта пред "Дарик" министърът на икономиката Драгомир Стойнев.

По думите му състояние на икономиката не е катастрофално, както го описва опозицията. Нищо не налага актуализация на бюджета, заяви министър Стойнев, като даде за пример многократно увеличените пари за здраве последните години, които по думите му не са довели до очакван резултат.

„Важно е да има диалог с работодателите и бизнеса и затова първите ни срещи с премиера бяха с работодателските организации, за да чуем техните искания и идеи. Разплатихме се и с българския бизнес. За първото тримесечие на тази година създадохме 40 000 работни места. Икономиката се отлепи от дъното и тръгна напред. Все пак обаче в Европа ние сме трудно конкурентни на останалите фирми", обясни министърът.

Самите работодатели казват да внимават политиците какво правят, защото при липса на диалог, ще се създаде проблем за икономиката. Като че ли обаче политиците трудно разбират това и се създава очакване да се случи нещо лошо, а общият изглед е добър, коментира Стойнев.

Той разясни, че на този етап случващото се с КТБ не рефлектира в икономиката.

На въпрос за проекта „Южен поток", той каза, че сме на финалната права.

„ЕК неслучайно наложи наказателна процедура срещу България и ние миналата седмица успешно се защитихме в Брюксел. Но не може да ни обвиняват за 2010 г., когато беше правителството на Бойко Борисов, аз все пак защитих позицията. Ако сега ни дадат зелена светлина, сме готови за реагираме и продължим", каза още Драгомир Стойнев.

Министърът не даде категоричен отговор за това кой точно трябва да бъде посочен като еврокомисар от България и не се ангажира с имена, но заяви, че изборът трябва да стане в сряда.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай