Стоян Михалев каза кога идва ужасът за България

Коментира и дали ще има превителство

Стоян Михалев каза кога идва ужасът за България | StandartNews.com

"За нас номинацията на Асен Василев за премиер е знак, че ще се търси вариант за събиране на подкрепа, заема се отговорна позиция и ще се направи опит за съставяне на кабинет", каза в предаването “Още от деня” депутатът от “Демократична България” Стоян Михалев.

Според него, ако се отиде веднага на избори, ситуацията с нищо няма да се подобри.

"Вероятно ще влезем в още по-сериозна политическа криза при абсолютна невъзможност да се създаде каквото и да е правителство и една тежка спирала от избори ще ни вкара в един тежък зимен период", прогнозира той.

По думите му “Демократична България” ясно е заявила приоритети си, ясно е заявила какво трябва да се промени в съдебната система и очаква подкрепа за тях.

“Друг е въпросът, че някои от нещата ще искат много по-сериозна парламентарна подкрепа, за да се случат, но ние няма да се откажем”, категоричен беше Михалев.

Той подчерта, че правителството има подкрепата на “Демократична България” по казуса с отзованите 70 руски дипломати,

На въпрос как ще бъдат преодолени различията с БСП той припомни, че “кабинетът ще бъде предложение, което ще е следствие от преговори за програма и персонален състав”.

“Ние сме с ясното убеждение, че такива разговори трябва да се проведат, особено с оглед на ситуацията. В такъв момент, когато е заплашена и националната ни сигурност, не можем да гледаме на това като някакви незрели хора, които да хвърлят всичко, да се нацупят и да си тръгнат”, добави Стоян Михалев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай