Стефан Янев става лидер между Великден и Гергьовден

Ето кога обявява партията си

Стефан Янев става лидер между Великден и Гергьовден | StandartNews.com

Партийният парад на Гергьовден ще приема още един нов лидер - Стефан Янев. Бившият служебен премиер и бивш министър на отбраната рязко забърза учредяването на партията си. Докато преди две седмици Янев заяви в тв интервю, че все още е на етап търсене на съмишленици, сега вече е ясно: учредяването на новата ум партия ще се състои до края на април.

"Учредяването на формацията ще се случи до началото на май", уточни бившата заместничка на Янев във военното министерство и шеф на кабинета му като служебен премиер Ралица Симеонова. Днес тя е един от двигателите на бъдещия проект.

Партията на Янев ще се позиционира в "националноконсервативния спектър", уточни Симеонова.

"Акцентът в новия проект ще бъде поставен върху традиционните ни ценности, значимостта на семейството, необходимостта от отстояване на държавността, съхраняване на националната ни идентичност, на нашия културно-цивилизационен код. Родолюбието, грижата и отговорността към бъдещето на нацията, отстояването на националните интереси, съхраняването и утвърждаването на българската държавност ще бъдат основа и цел на всяко политическо решение и действие. Считаме, че външната политика следва да гарантира достойно място на България като равноправен субект в системата на международните отношения, включително в съюзите и организациите, в които страната участва", посочи активистката на Янев.

В края на март самият Стефан Янев отрече митовете за партията си. Тя няма да се казва "Развитие", няма да е с мандата на партията на Николай Цонев и няма да си партнира с Мая Манолова. Готвим се за избори по всяко време, и тази година, и догодина за местните избори, увери Янев на 26 март.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай