Понеделник,

Стефан Янев става лидер между Великден и Гергьовден

От: СТАНДАРТ -
954
Стефан Янев става лидер между Великден и Гергьовден
A
A
A

Партийният парад на Гергьовден ще приема още един нов лидер - Стефан Янев. Бившият служебен премиер и бивш министър на отбраната рязко забърза учредяването на партията си. Докато преди две седмици Янев заяви в тв интервю, че все още е на етап търсене на съмишленици, сега вече е ясно: учредяването на новата ум партия ще се състои до края на април.

"Учредяването на формацията ще се случи до началото на май", уточни бившата заместничка на Янев във военното министерство и шеф на кабинета му като служебен премиер Ралица Симеонова. Днес тя е един от двигателите на бъдещия проект.

Партията на Янев ще се позиционира в "националноконсервативния спектър", уточни Симеонова.

"Акцентът в новия проект ще бъде поставен върху традиционните ни ценности, значимостта на семейството, необходимостта от отстояване на държавността, съхраняване на националната ни идентичност, на нашия културно-цивилизационен код. Родолюбието, грижата и отговорността към бъдещето на нацията, отстояването на националните интереси, съхраняването и утвърждаването на българската държавност ще бъдат основа и цел на всяко политическо решение и действие. Считаме, че външната политика следва да гарантира достойно място на България като равноправен субект в системата на международните отношения, включително в съюзите и организациите, в които страната участва", посочи активистката на Янев.

В края на март самият Стефан Янев отрече митовете за партията си. Тя няма да се казва "Развитие", няма да е с мандата на партията на Николай Цонев и няма да си партнира с Мая Манолова. Готвим се за избори по всяко време, и тази година, и догодина за местните избори, увери Янев на 26 март.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички