Стефан Янев с първи коментар за служебното правителство

По отношение на Гълъб Донев Янев посочи, че социалната политика ще бъде приоритетит на служебното правителство

Стефан Янев с първи коментар за служебното правителство | StandartNews.com

Новото служебно правителство ще трябва да решава проблемите на хората. Тези проблеми ще задават дневния ред на този кабинет. Това заяви в ефира на Nova news лидерът на "Български възход" и бивш служебен премиер Стефан Янев.

Той не пожела да дава персонални оценки на министрите, но изрази надежда "тези хора да работят за българския държавен интерес и да имат поведение на държавници".  По отношение на Гълъб Донев Янев посочи, че предвид факта, че неговата специализация е в сферата на социалната политика, това е ясен знак, че социалната политика ще бъде един от приоритетите на служебното правителство.

Важна задача на това правителство е да се подаде сигнал, че тези кризи, които са в момента, могат да бъдат решени. Смятам, че този кабинет притежава качествата да търси балансирани решения. Решения ще бъдат търсени в посока и на това да не останем гладни и на студено тази зима, коментира бившият служебен премиер. 

По темата с "Газпром" лидерът на "Български възход" е на мнение, че това служебно правителство трябва да даде отговор на въпроса дали ние сами си спряхме газа, или някой друг ни го спря.

Не искам да звучи конспиративно, но защо газът беше спрян само на България и на Полша в началото, а след това всички останали държави намериха начин да получават газ при поставените от Русия условия? Защо ние не намерихме този механизъм? Повечето от кризите се задълбочиха, вместо да бъдат разрешени, обясни още Янев.

По думите му неговата партия ще се бори за нов диалог в политиката и търсене на съгласието и общите идеи, а не на омразата и разделението.

Ние търсим нишата на съгласието, на общите идеи. В момента изглежда, че всеки е срещу всеки и всяка партия се занимава със собствения си дневен ред. В момента винаги намираме за какво да сме разделени, а не намираме общите приоритети, уточни Стефан Янев.

В заключение поясни, че партията е в процес на регистриране и очаква следващата седмица съдът да излезе с решение. През следващата седмица също така партията ще обяви и своите приоритети на пресконференция.

По инфрмация на novini.bg.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай