Стефан Янев с ключови думи за службите

Лидерът на БВ коментира и врчъването на втория мандат

Стефан Янев с ключови думи за службите | StandartNews.com

Стефан Янев коментира скандала, който се разрази след изтеклия запис от заседанието на „Продължаваме промяната“.

„Шефове на служби бяха избрани по време на първото служебно правителство, в което бях премиер. Тези назначения са действително факт в първото служебно правителство преди около две години и процедурата на обосновката, начинът, по който това се е случило, всички тези дебати, са се провеждали в Министерския съвет. Провеждано е заседание на МС, в което тези министри, които в момента са бивши, тогава бяха част от служебното правителство, а в момента представляват ПП в този казус. Те бяха част от това решение, което е абсолютно законно“, обясни бившият служебен премиер.

Той добави, че процедурата е спазена във всичките точки и запетайки.

„Тоест няма такова предложение, което е дадено от някой, друг се е съгласил или не се е съгласил, или е настоял и всичко останало, за да не влизаме в такива детайли, достатъчно сериозна е темата. Спазен е законът", каза още Янев.  

По думите на лидера на „Български възход“ днес е имало прецедент при връчването на мандата, защото президентът си е позволил да дава и оценка.

„Държавният глава си позволи да изрази надежда, която е в ръцете на парламента, който решава дали един мандат ще бъде успешен, или неуспешен. Така че от тази гледна точка, да, безпрецедентно е връчването на втория мандат“, коментира Янев в ефира на bTV.

Според него трудно ПП-ДБ ще съберат подкрепа и ако се състави правителство, то ще работи много трудно.

„Когато говорим за управлението на държавата, са нужни морал и доверие. Трусовете и скандалите показват ерозия на доверие в политическата класа“, коментира още той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай