Стефан Янев каза тежката си дума за служебния кабинет

Не сме водили разговори за коалиция с ВМРО, каза още Стефан Янев

Стефан Янев каза тежката си дума за служебния кабинет | StandartNews.com

Реваншизъм в служебния кабинет на Донев не виждам. В крайна сметка е рано да се дават оценки за работата на служебното правителство, заяви пред бТВ Стефан Янев, председател на партия "Български възход", бивш министър-председател и бивш министър на отбраната.

"Те са в процес на структуриране на техния състав и и начина им на взаимодействие. И всъщност кои са приоритетите за изпълнение, тъй като освен организацията на изборите и задачите, които имат по решаване на текущите кризи в интерес на българските граждани, доминират. Дали ще прави ревизия е според възможностите, с които разполага кабинетът", допълни той.

„Да погледнем на логиката на този тип ревизия. Нека да приемем, че всеки един от нас влиза в едно жилище под наем и е хубаво да знаем какво е реалното му състояние, какви са реалните неща, които заварихме в това жилище, за да не се наложи да плащаме за щети, които не сме нанесли на някой преди нас. Така че тук нека да не говорим със силните думи "ревизия", но все пак текущото състояние трябва да бъде оценено най-малкото и реалните условия, реалните неща, които се заварват, трябва да бъдат открито пред българските граждани, защото всичко останало води до натрупване на чужди негативи на собствен гръб на служебното правителство“, отбеляза Янев.

На въпроса справи ли се кабинетът „Петков“ с газовата криза, Янев заяви, че „въпросите са повече от отговорите“.  „И тъй като въпросите са повече, отколкото отговорите, аз съм на мнение, че е рано да се даде оценка дали този кабинет се справи с тази криза или по-скоро остави тази криза да разрешава служебният кабинет“, каза той.

Попитан основателни ли са критиките на Румен Радев към кабинета „Петков“, Стефан Янев заяви, че критиките и оценката на кабинета „Петков“ ще ги дадат българските граждани.  „Всеки има право да критикува, в това число и президентът Радев, защото той има и право, и особен поглед върху работата на всеки един кабинет, но в крайна сметка най-лесната линия, по която да даваме оценка на един кабинет е до каква степен той е решил реални проблеми на хората и до каква степен е създал нови, които тепърва трябва да се решават“, добави Янев.

По думите му от гледна точка на наследените кризи и създадените нови кризи, броят на кризите се е увеличил, вместо да бъдат решени определени проблеми.

Според него политическите решения не трябва да влияят на бизнес решенията и на икономиката.

Не сме водили разговори за коалиция с ВМРО, каза още Стефан Янев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай