Станишев и Бареков влизат в Комисията по енергетика в ЕП

Станишев и Бареков влизат в Комисията по енергетика в ЕП | StandartNews.com

София. Лидерът на БСП и на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев ще бъде член на комисията по промишленост, изследвания и енергетика в Европейския парламент. Това съобщава пресцентърът на институцията. Лидерът на "България без цензура" Николай Бареков, който влезе в групата на консерваторите, както и Владимир Уручев от ЕНП също влизат в комисията.

Комисията по промишленост, изследвания и енергетика ще разполага с общо 67 депутата и е третата по големина в Европейския парламент.

БНР припомня, че последното решение на комисията бе резолюция, която призовава за прекратяване на проекта "Южен поток".

Страната ни ще има свои представители и в комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи. Това са Илияна Йотова от групата на социалистите, Мария Габриел от ЕНП и Филиз Хюсменова от АЛДЕ.

Неджми Али (АЛДЕ, ДПС) ще бъде включена в комисията по бюджети, а Андрей Ковачев от ЕНП и Илхан Кючюк от групата на либералите ще са част от външната комисия на Европейския парламент. Ковачев ще работи и в подкомисията по правата на човека става ясно от разпределението.

Член на комисията по бюджетен контрол ще стане Георги Пирински, а бившият министър по еврофондовете Томислав Дончев ще работи в комисията по регионална политика.

Член на комисията по вътрешния пазар и защита на потребителите стана Ева Паунова от ГЕРБ. Нейният колега Емил Радев отива в комисията по правни въпроси. Ангел Джамбазки от "България без цензура" отива в комисията по култура и образование. Там той ще работи с Момчил Неков (С&Д) и Светослав Малинов (ЕНП).

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай