Станишев: Бюджетът на Дянков е фалшив

Станишев: Бюджетът на Дянков е фалшив | StandartNews.com

София. Бюджетът на Дянков е фалшив, затова актуализацията е наложителна. Това заяви лидерът на БСП Сергей Станишев пред TV 7 от връх Бузлуджа.

Според Станишев България е преживяла тежки изпитания в последните седмици, но повечето хора вече са прозрели задкулисните игри. Техни сценаристи са ГЕРБ и новото старо дясно, които искат на всяка цена да се върнат във властта. Привържениците на БСП също искат да изразят позицията си, но не като протестират на жълтите павета, тъй като така може да възникне напрежение.

Станишев обяви, че БСП е готова да води преговори с всички партии за постигане на национално съгласие за излизане от кризата и икономически растеж. В никакъв случай обаче няма да допусне поставянето на ултиматуми. Той смята, че съпротивата срещу актуализацията в момента има само политически мотиви и нито един икономически довод. Новата бюджетна рамка е единствената възможност да се гарантират плащанията, фиктивно заложени в изработения от Дянков финансов документ за 2013, обясни Станишев. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай