Станишев: България се превърна в Първа частна държава

Станишев: България се превърна в Първа частна държава | StandartNews.com

София. „България практически се превърна в Първа частна държава", обяви лидерът на БСП Сергей Станишев пред Дарик радио. „Държавата е общо нещо, а не на някого, който е получил 4 години мандат да свърши някаква работа. През последните години управниците живяха с убеждението, че това е вечно и че държавата им принадлежи", коментира още Станишев.

Според него ценностната система на българите до голяма степен е сведена до ежедневно битово оцеляване и как да да си нахранят семейството и да си платят сметката за ток. „Това е най-отвратителното в последните години. Когато хората са докарани до мизерия, най-лесно се манипулират, това е най-добрата среда за промиване на мозъци", каза лидерът на левицата.

По думите му в България свободата е погазена и много хора се страхуват. „Радвам се на хората, които устояват на заплахите, че ще бъдат уволнени, ще им се смаже бизнеса, и изразяват своето мнение", каза Станишев. Той ще настоява за нов модел на икономическо развитие, възстановяване на социалната държава и възстановяване на свободата. С тези неща БСП няма да прави компромис, „нито за коалиция, нито за нищо", добави той.

„Българите са изморени от омраза, за да преуспее държавата трябва да има някаква посока и последователност. Хората моган да затегнат коланите, ако видят защо се прави. Имахме управление, което затегна коланите на хората и разпусна своите", коментира председателят на БСП.

„България не се нуждае от месии, защото няколко пъти вече избираме някой месия, който смятаме че ще ни оправи. Но ни правят някакви други неща, много лични. Най-важното е демокрацията, защото се превърнахме в държава, която се командва от властта, която не се отчита на никого", каза още Сергей Станишев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай