Състезание с мотики в парламента. И Радостин Василев ги настъпи

Нов скандал в пленарната зала

Състезание с мотики в парламента. И Радостин Василев ги настъпи | StandartNews.com

И бившият спортен министър Радостин Василев, сега депутат от "Продължаваме промяната", настъпи мотиката в парламента и бе наказан със забележка. Това се случи в рамките на дебата по промените в Изборния кодекс на второ четене. Наказанието му наложи водещият заседанието Йордан Цонев.

Причината са думите му към депутатите, че "все още корпоративно-мутренското управление присъства и в пленарна зала". Според Василев Изборният кодекс се променя от един патриархат, един матриархат и един емират.

"Г-н Василев официално ви правя бележка за използване на език, който не е съвместим с парламентарния речник и за обида към народните представители в цялата зала", каза още Цонев.

Йорданка Костадинова от ПП нападна ГЕРБ, завявайки, че става въпрос за техните машини за гласуване, купени от техния МС. По думите й сега мнозинството искало да затрие 100 милиона лева.

Тези пари отиват на боклука, критикува тя. А тези средства, според Костадинова са достатъчни за изграждането на Националната детска болница.

Димитър Аврамов от ДПС попита Владимир Табутов виждал ли е мотика. Депутатът от ПП му отговори, че е виждал и е работил с мотика.

Отправи му предизвикателство да се състезават с мотика. Когато обявите състезанието, поканете и други, защото цялото ми детство мина с този инструмент, включи се и председателстващият заседанието Йордан Цонев.

Унищожихте машините, а флаш паметта превърнахте я купчина пластмаса, каза Надежда Йорданова. В НС има една токсична обстановка, в която никой на никого не вярва, каза и Искрен Митев от ПП. С предубеждение не може да се спори, констатира и Асен Василев.п

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай