Среща на помирението в малката коалиция

Идеята е на Сидеров, днес звъни на Симеонов и Каракачанов

Среща на помирението в малката коалиция | StandartNews.com
  • Идеята е на Сидеров, днес звъни на Симеонов и Каракачанов

Среща на помирението в малката коалиция прави Волен Сидеров. Никога не съм бягал от събиране на малката коалиция, готов съм да инициирам среща, каза пред журналисти лидерът на "Атака" и шеф на парламентарната група на Обединени патриоти", цитиран от агенция "Фокус". Преди няколко часа НФСБ съобщи, че къса с ВМРО за общата листа на евроизборите. Партията на Валери Симеонов обяви, че за нея вотът за Брюксел не е важен

ВИЖ ОЩЕ: НФСБ къса с ВМРО за обща листа на евроизборите

Още днес ще им се обадя на колегите Каракачанов и Симеонов и ще ги поканя. SMS ще им пусна, заяви Сидеров. Попитан дали това е сериозно, той отговори: „Да, разбира се. Защо смятате, че аз бягам от такова нещо“.

ВИЖ ОЩЕ: Първи кандидат за Брюксел

Появиха се съобщения, че не съм се явявал, че съм бойкотирал. Това не е вярно просто. Аз съм на линия, който иска да говори, ето ме тук, допълни Сидеров. Поводът бе стартът на разговорите за евроизборите в малката коалиция, които започнаха миналата сряда. В тях обаче участваха само Красимир Каракачанов и Валери Симеонов. Волен Сидеров за трети пореден път не отиде на коалиционния съвет и не изпрати свои представители, което породи напрежение в Обединените патриоти.

ВИЖ ОЩЕ: Данък лукс иска ВМРО

На въпрос защо Патриотите си говорят с декларации, Сидеров каза, че  не прави декларации. По въпроса дали е склонен да подели председателското място на парламентарната група с Валери Симеонов и да бъдат съпредседатели, лидерът на "Атака" каза, че ще отговори, когато този въпрос бъде повдигнат в групата.

ВИЖ ОЩЕ: ВМРО готови да се извинят на НФСБ

Евроизборите са важни за България, не знам защо за Валери Симеонов не са, коментира позицията на НФСБ Волен Сидеров, предаде още „Фокус“. "Това е липса на стратегически поглед", заяви Сидеров. Според него се прескача важният въпрос с какви програми и идеи Обединените патриоти ще се явят на евроизборите. „Става дума за геополитически избори. Става дума за една битка за Европа, в която ще се сблъскат глобализъм и антиглобализъм“, каза още Сидеров. Той посочи, че Европа трябва да се еманципира от САЩ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай