Петък,

Спрягат Делчев за стола на ген. Атанасов

От: Failed to load user -
1190
Спрягат Делчев за стола на ген. Атанасов
A
A
A

Секретарят на ДБГ и на парламентарната група на РБ Димитър Делчев е кандидатът, който ще бъде предложен за шеф на Вътрешната комисия в парламента след оставката на Атанас Атанасов, научи "Стандарт".

Той е фаворит на блока, но преговорите с останалите партии от мнозинството все още текат. Днес Делчев бе в Благоевград на среща с актива на ДБГ. Там той бе категоричен, че партиите от РБ работят добре заедно и той често се чува с колегите си от ДСБ. "Формирана е работна група, която да начертае пътна карта за бъдещето на блока, а това е част от плана за консолидация на коалицията", съобщи Делчев. Продължават преговорите с ГЕРБ по оформяне на анекс към коалиционното им споразумение. От РБ ще настояват в него да залегнат конкретни срокове за реформи в приоритетните за тях сектори като съдебната и административната реформа, образованието, здравеопазването, енергетиката и борбата с корупцията.

Скандалите във ВСС пречат на избора на председатели на съдилища, подчерта депутатът и даде за пример Благоевград, където заради разправиите с есемесите членовете на ВСС не успели да изберат ръководители нито на окръжния, нито на районния съд. По думите му ако не бил на тяхно място, щял да избере моралния ход с подаването на оставка.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички