Спецов няма участия в частни дружества

НАП излезе със специална позиция

Спецов няма участия в частни дружества | StandartNews.com

Изпълнителният директор на НАП Румен Спецов няма участия в частни дружества при встъпването си в длъжността. Това съобщиха от пресцентъра на Агенцията.

По повод постъпили медийни въпроси за наличие на участие в частна фирма на Румен Спецов, изпълнителен директор на Националната агенция за приходите, от НАП уточняват следното:

„Румен Спецов придобива фирмата “Гранекс Трейдър” ЕООД след напускане на системата на НАП през 2015 г. Дотогава не е имал дялови участия във фирми. От придобиването на компанията “Гранекс Трейдър” ЕООД до момента на продажбата й през април 2016 г., фирмата не е имала задължения към фиска. Г-н Спецов няма информация, нито би могъл да коментира дейността на фирмата след продажбата й преди пет години.”.

През 2018 г. Румен Спецов подава декларация за прекъсване на дейността на всички свои фирми в България поради получаването на статут на постоянно пребиваващ в Дубай, ОАЕ, където живее със съпругата си, която работи за голяма международна компания в Дубай.Г-н Спецов е излязъл от управлението на дружествата, в които е имал участие, като е въпрос на дни това да стане видимо в Търговския регистър, съобщават още от НАП.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай