Социалдемократите – сами на евроизборите

Социалдемократите – сами на евроизборите | StandartNews.com

Стара Загора. Най-късно до края на март идната година лелеяното обединение на социалдемократите ще бъде факт. Това обяви лидерът на партия „Български социалдемократи Георги Анастасов в неделя в Стара Загора. Засега съгласие са дали още две формации – Политическо движение „Социалдемократи и Обединения блок на труда. Покана е била отправена и към Социалдемократическото обединение с лидер Кольо Парамов, въпреки несъгласието с неотдавнашната му солова изява в медиите за неговото и на експрезидента Георги Първанов подслушване.

„Не е изключена за изборите през май догодина да има самостоятелно социалдемократическа листа", добави Анастасов. Оставал и другата опция в коалиция с БСП, която ПБСД имала безсрочен договор от 2012 г., но разговори още не били водени.

Социалдемократите били особено доволни, че тяхната идея за постепенно изравняване на минималните доходи в страните от ЕС вече била възприета и от европейските институции.

„На първия етап предлагаме съотношението между най-високото минимално заплащане – 1600 евро в Люксембруг, и най-ниското – 150 евро у нас да бъде 1:5 , т.е. 300 евро, а впоследствие 1:3", припомни предложението на българските социалдемократи Анастасов. Те обсъждали политическата и икономическата криза и социалдемократическия поглед към нея на семинар през уикенда. По-големи шансове за реализация на младите, данъчни стимули за коректните инвеститори, поощрение на раждаемостта били част от предложенията на партийния форум.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай