Соцдепутат гневен на БСП заради ДПС

Соцдепутат гневен на БСП заради ДПС | StandartNews.com

София. БСП загуби идентичност и ориентирите си, прекалено много власт се дава на ДПС, което е непропорционално на електората им, заяви пред bTV соцдепутатът Страхил Ангелов. Критиките си индиректно избраникът отправи към ръководството на Столетницата. И даде пример с червени структури по места, които "не могат да назначат и един горски" заради активистите на ДПС.

Ангелов също поиска коалиционно споразумение между двете партии, подкрепящи правителството. Преди него това направиха зам.-шефът на БСП Янаки Стоилов и евродепутатът Ивайло Калфин. ДПС са против - правителствената програма била достатъчна. "Нормално е да има различия между двете партии, но провеждаме дискусии", заяви по-късно соцлидерът Сергей Станишев."Бих се притеснил повече от едно споразумение като по времето на Тройната коалиция от рода на 3-5-8 за разпределяне на постове по партийна линия", добави той. Станишев отново припомни, че политиките на БСП се решават от Националния съвет и конгреса.

Преди това Ангелов заяви, че "БСП не трябва да се допуска да се превръща в лидерска партия и да се обслужват едни или други интереси". И намекна за ново ръководство на социалистите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай