След 2 г. пътуваме до морето със свръх-влакове

След 2 г. пътуваме до морето със свръх-влакове  | StandartNews.com

Битката с контрабандата е важна, за да могат парите да отиват в бюджета, каза Бойко Борисов

В момента санираме над 900 блока в цялата страна, тук има 3 или 4 готови. 4 започват след 10 дни и мисля, че има още 12 по програма. Това каза премиерът Бойко Борисов по време на откриването на ремонтирания стоманен мост в Симеоновград.

„Днес пускаме и влака, който вдига 226 км. и е със средна скорост от 170 км. Ще видите, че след около 2 години ще ходим на море или до Истанбул с високоскоростен интернет, докато седим в купето, но затова трябва да съберем още пари, за да купим нови локомотиви", коментира премиерът.

„Вече втори млрд. се прави за санирането на жилищните сгради. Виждате как изглежда готов саниран блок и как изглежда несаниран блок. Това са пари, подарък от държавата за всяко семейство в тези апартаменти. Средно между 8-10 хил. лева на семейство струва", посочи Борисов.

„Виждате какво съоръжение сме направили за 2,5 млн. лева. Затова е толкова важна битката с контрабандата, за да могат парите да отиват в бюджета", подчерта Бойко Борисов и уточни, че другата седмица ще провери дали е ремонтиран Републиканският път, а след 6-7 месеца и санирането на блоковете. 

"С кмета можем да покажем и санираните блокове. Това е една многомилиардна програма на Правителството, която на практика подарява и е подарила в Любимец на 160 семейства досега санирани жилища. 12 блока ми е подал в Българска банка за развитие кмета за 2017 година", каза премиерът.

И допълни: "Втори милиард се харчи в момента, 900 блока се правят". По думите на премиера, вече градовете Любимец, Свиленград, Харманли и Димитровград са на минути път по магистрала или с влак. „С удоволствие отивам там, където се вижда колко много е построено", каза още Борисов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай