След трагедията във Враца: "Възраждане" иска оставката на Сербезова

Костадинов посочи, че това е въпрос на морал

След трагедията във Враца: "Възраждане" иска оставката на Сербезова | StandartNews.com

Здравният министър професор Асена Сербезова да си подаде незабавно оставката. За това призова от парламентарната трибуна лидерът на „Възраждане” Костадин Костадинов. Като причина за искането си той посочи трагичния случай с починалата жена пред спешното отделение във Враца.

„Веднага. Днес, здравният министър трябва да подаде оставка. И не защото тя носи пряка вина за случилото се, а защото човек с морал в този случай трябва да понесе отговорност”, посочи той. И допълни:  "Смятам, че това е морален акт, който министърът трябва да изрази днес. Ако има морал. Аз на нейно място така бих постъпил. Искам всеки един от вас тук да стане и да почете с една минута мълчание жертвите на здравната система”.

"Заради протокола на здравните министри хората стоят на входа на болниците и отговарят на ред въпроси. Те се задават на хора, които са зле. Излиза човек и казва - "Ако не задам въпросите, ще ме уволнят." След това интервю на човека, трябва да му направят и тест. Тази жена поне са я приели вътре. Това е нарушение на правилата. Не бива да се учудваме, че страната ни е на първо място по смъртност в света заради изродската здравна система. Защото да видиш как една жена умира пред очите на детето си е изродско. Ние тук носим вина за това, което се е случило години наред - статуквото и ние, че не сме изринали статуквото. Този протокол можеше да бъде отменен. Един човек, един подпис. Не е направен", каза Костадинов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай