След Хр. Иванов! И Атанас Атанасов с червен флаг за коалицията

Тя скърца, искам среща с Петков, каза лидерът на ДСБ

След Хр. Иванов! И Атанас Атанасов с червен флаг за коалицията | StandartNews.com

След Христо Иванов и Атанас Атанасов вдигна червен флаг на коалицията. Тя скърца, обяви лидерът на ДСБ и съпредседател на Демекратична България в интервю за бТВ.

ВИЖ ОЩЕ: Обрат! Христо Иванов вдига червен флаг, какво следва

Ние имаме недоволство от начина, по който функционира коалицията. Доста скърца, каза Атанасов. И съобщи: „Затова във вторник съм свикал заседание на националното ръководство на партията. Вероятно ще поискаме среща с ръководството на „Продължаваме промяната”, защото трябва да се изгладят проблемите.”.

Това не означава, че търсим пътища за сваляне на правителството. Напротив, смятаме, че трябва властта да се укрепи, категоричен бе Атанасов, който коментира последните скандали в коалицията и в парламента.

Оплакване е това, което каза Каримански за въвеждане на еврото. Не може да се заобиколи парламента. Колкото и да има скърцания, всичко се случва прозрачно в парламента и никой не може да го заобикаля. Може Каримански, като председател на комисията, да е прав да иска правителството да не заобикаля парламента. Ще им кажем, че са сбъркали, допълни Атанас Атанасов по повод скандала, който гръмна в петък. ИТН излезе с декларация срещу финансовия министър Асен Василев, че прескача парламента. А Тошко Йорданов нарече Василев самодържец.

Атанасов посочи като търкания и пленарната свада с разпределението на местата в комисиите в НС. Вчерашният ден не бе най-добрият за българския парламентаризъм. Трябва лидерство от страна на премиера. Не трябва в парламента да се разправяме за две места и да хабим пет часа, каза съпредседателят на ДБ.

В парламента има мнозинство около 200 гласа за това да се подкрепи Украйна и това се случи. Наясно съм с баланса на силите в парламента. Решението не е това, което ние искаме. Искаме на правителството да му се развържат ръцете и да подкрепи Украйна. Бях в Киев. Беше слабост от страна на БСП да не дойде техен представител. Питайте ги тях от какво се страхуваха, коментира решението за Украйна Атанасов. Той уточни, че в решението на НС се съдържа поисканото от президента Володимир Зеленски. Той каза, че би искал да си продава житото и тока през нас, както  и да подкрепим Украйна за членството й в ЕС, допълни Атанасов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай