Четвъртък,

Обрат! Христо Иванов вдига червен флаг, какво следва

От: Агенция Стандарт -
555
Обрат! Христо Иванов вдига червен флаг, какво следва
A
A
A

Липсата на функциониране на коалицията не може да продължава по този начин. Не сме си позволявали да извиваме ръце, да тропаме по масата и да правим червени линии, но сега идва време да вдигнем червен флаг. Ще се обърнем към своите органи следващите дни и ще направим много сериозна дискусия за това как бихме могли да бъдем полезни и какви са условията да продължим да бъдем част от тази коалиция, разбирайки напълно, че по никакъв начин не можем да заплашим съществуването на правителството.

Това заяви в студиото на „Лице в лице“ съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов.

"И вчера, и днес коалицията ясно показва, че е достигнала своя концептуален таван да функционира. От друга страна, ясно осъзнаваме, че страната не може да бъде хвърлена в условия на липса на управление, да бъде свален този кабинет или да се отиде към избори“, заяви още Иванов.

На този фон обаче Иванов добави, че от „Демократична България“ не ги е страх от избори.

„Ние нашето ще си го вземем. Ако в тези условия, страната сега отиде на избори, е абсолютно непредсказуем още един момент на криза. Страх ме е от това, че екстремисти като „Възраждане“, които с такова чудовищно наслаждение експлоатират страховете на хората, могат да превърнат една кампания в огромен обществен пожар. България има нужда от спокойствие и ясно лидерство“, заяви Иванов.

Според него коалицията трябва бързо да повиши коефициента си на полезно действие и да започне адекватно да реагира на кризата в Украйна и на всичко, което следва от нея.

"България трябва много бързо да реши как ще се защитава от агресията на Кремъл, който се опитва да преразгледа целия международен ред в Източна Европа не просто териториалните граници на Украйна и включително статута на страни като България", каза още Иванов.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички