Неделя,

След екшъна: Митев се извини за агресията в парламента

От: Агенция Стандарт -
2697
След екшъна: Митев се извини за агресията в парламента
A
A
A

Депутатът от "Продължаваме Промяната" Искрен Митев се извини от трибуната на парламента на децата и на зрителите за сцената в Народното събрание по-рано днес. Преди това той разговаря и с председателя на ПГ на "Възраждане" Костадин Костадинов в стаята на групата. 

ВИЖ ОЩЕ: Бой в парламента! Напрежение между Митев и Костадинов

Тази сутрин се стигна до безредици в пленарната зала след размяна на реплики и спречкване между Искрен Митев и Костадин Костадинов по време на дебата по промените в Закона за досиетата. На брифинг след това от "Възраждане" настояха за официално извинение от ПГ на "Продължаваме Промяната" (ПП) и наказание за Искрен Митев. Костадин Костадинов потвърди, че Митев го е дръпнал за вратовръзката при спречкването в залата.

"Днес е Денят на детето и мисля, че не беше най-добрият момент да се разиграе тази сцена в Народното събрание, на която всички станахме свидетели", каза Искрен Митев по-късно от парламентарната трибуна. "На първо място искам да поднеса извинения на децата, на зрителите, които станаха свидетели на тези грозни прояви, в които и аз взех участие, и разбира се, да се извиня, ако по някакъв начин моето поведение е допринесло тази агресия да се разпространи по този начин", заяви той.

Преди това след разговор с Костадинов, Митев каза пред журналисти, че не му се е извинил. Мисля, че тези неща първо трябва да се решат между нас, а не пред очите на децата и на всички зрители, коментира той. Просто исках да му кажа, че не съм съгласен с твърденията, които той направи. Той иска да се извиним. Аз пак твърдя, че ще се извиня за нещата, които смятам, че заслужават извинение, посочи депутатът от ПП.

Искрен Митев коментира, че за него е притеснително, че Костадинов се е разпознал в думите от трибуната по време на дебата. "Той тръгна към мен, тръгна да ме обижда, аз просто исках да му оправя вратовръзката, но явно по друг начин е изглеждало", разказа Митев, предаде БТА. По думите му, всеки достоен човек трябва да избягва да се държи по този начин.  

"Ако г-н Костадинов се чувства обиден, че съм му пипнал вратовръзката - за това бих се извинил", каза Искрен Митев. А на въпроса дали би се извинил и за думите си, Митев отговори, че от "Възраждане" много пъти ги провокират с различни теми - декларации, твърдения за еврото, за ваксините. Когато някой открито изказва от трибуната неща, които противоречат крайно с реалността и накърняват достойнството не само на нашите избирателите, но и на хората, които са останали в България, това не мога да простя", каза той.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички