След атентата срещу Фицо! Костадинов с два съдбовни въпроса

Кой ще е следващият, пита лидерът на "Възраждане"

След атентата срещу Фицо! Костадинов с два съдбовни въпроса | StandartNews.com

„Не вярвам, че това, което се случи с Роберт Фицо, е случайно и един радикализирал се 71-годишен пенсионер го е прострелял. Не вярвам да има нормален човек, който да се хване на тази версия“, заяви в предаването „120 минути“ лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов.

„При това той е успял да се доближи до Фицо, около него има близо 15 души охрана – както цивилни, така и полицаи. След това изважда пистолета, стреля изключително професионално - четири пъти при това. Той е изпразнил половин пълнител, преди да успеят да го обезвредят“, коментира Костадинов.

„Възможно е и да не е така, но казвам нещо, което аз мисля, а и още много хора. Смятам, че в Словакия ще направят много сериозно разследване, защото това беше покушение не срещу Фицо, а срещу словашката държавност и срещу един тип политика. Това беше сериозен удар срещу политика и срещу поведение, което се осъжда на най-високо ниво в ЕС“, допълни той.

„Затова беше редно да зададем два въпроса – кой ще е следващият и кой има интерес от това“, попита Костадин Костадинов.

„Дали това не беше знак и предупреждение и е нормално да се запитаме кой ще е следващият. В социалните мрежи се говори, че това ще е Виктор Орбан“, допълни лидерът на „Възраждане“.

„В момента има избори за Европейски парламент. На тези избори може да се преобърне електоралната карта на ЕС. Това може да има световни геополитически последици, така че защо да не се посегне на един знаков лидер, какъвто е Фицо“, заяви още Костадин Костадинов.

Евродепутатите от „Възраждане“ ще настояват за предоговаряне на условията за членство

„Това е най-трудното и шансовете не са много големи, защото така е устроен ЕС – там нещата приличат на договаряне, но всъщност са диктувани. Това с предоговарянето е втората крачка. Първата крачка, на която ще се посветим, ще бъде да не се допусне тази реформа, която се предлага за преминаване от абсолютно съгласие при взимането на решение“, обясни Костадинов.

„Това означава тотално приключване на ЕС дори и като фасадна демокрация и превръщането му в европейска свръх държава. Няма как да е съгласим с това решенията за България да се взимат в Брюксел, а не в София“, заяви още той.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай