Слави вкара в скандал жената на президента

Шоуменът показа документ, че Десислава Радева е записана като зам.-шеф на делегацията в Катовице, от "Дондуков"2 отричат

Слави вкара в скандал жената на президента | StandartNews.com

Шоуменът Слави Трифонов се опита да вкара в нов скандал съпругата на президента Румен Радев. Във вчерашното си предаване Дългия показа документ, според който Десислава Радева е записана като зам.-шеф на българската делегация за Конференцията на ООН за климата в полския град Катовице. Става въпрос за първоначалния вариант на делегацията, документ, изпратен до външно министерство и до полската страна като домакин, поясни Слави от екрана. После разясни,  че в българското законодателство и протокол няма позиция като първа дама и съпругата на държавния глава няма право на кабинет и бюджет, но често придружава президента на държавни разноски. "Така на практика Румен Радев води жена си на екскурзия с нашите пари", заяви Трифонов.

Той се захвана с жената на президента само две седмици след интервюто си с премиера Бойко Борисов, което според преобладаващите отзиви беше странно беззъбо и угодливо. От доста време "Дондуков" 1 и 2 са в обтегнати отношения, а президентшата периодично е забърквана в транспортни скандали, свързани с охраната й от НСО.   

Трифонов снощи се впусна в разсъждения за ролята на Десислава Радева според показания от него документ. "Интересно какъв експерт по екология е тя. Може би отговаря за чистотата в къщата на президента, като отваря прозореца и забърсва фините прахови частици от униформата му", коментира шоуменът. "Не знам как е в къщата им, там може и да му е шеф, но по протокол не представлява държавата", каза още Слави. Версията му обаче беше опровергана от президенството.
"Съпругата на президента Радев не е била заместник-ръководител на българската делагация. Не е била вписана като експерт по екология, тъй като тя не е участвала в конференция", обясни пред Епицентър.БГ Кирил Атанасов, шеф на пресцентъра на държавния глава. Според сайта Десислава Радева изобщо не е била включена в делегацията за Катовице, а е била в Краков, където е имала отделна програма.  Показаният от Слави документ пък изобщо не е пристигал във Външно министерство. До момента от ведомството на Екатерина Захариева не са коментирали скандала.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай