Слави Трифонов проговори. Гледайте на живо

Ето какво казва лидерът на ИТН

Слави Трифонов проговори. Гледайте на живо | StandartNews.com

Най-големият компромис, който направихме, е да участваме в правителство с БСП. Това е най-сериозният компромис. Преодолях го с много зор, не ми беше лесно, но се справих. Това каза лидерът на ИТН Слави Трифонов в интервю за Дарик радио.

ВИЖ ОЩЕ: Ето как Слави Трифонов е записал Кирил Петков в телефона си

Трифонов припомни аргументите, за да извади министрите на ИТН от кабинета – позицията по Северна Македония и липсата на пари в държавата. „Те (б.р. Кирил Петков и „Продължаваме промяната”) имат отговорник на пряко подчинение във всяко министерство, където министърът не е на „Продължаваме промяната”. Във Външно  този отговорник е Весела Чернева, която дублира вътрешния министър и води друга политика, двойна по отношение на падането на ветото към Северна Македония. Чисто финансово, доколкото съм запознат от министрите ни, които имат отношение към финансите в държавата – на регионалното развитие и на енергетиката, държавата е доста зле финансово, каза Слави Трифонов.

ВИЖ ОЩЕ: Македонияяя! Няма прошка, Слави слага кръст на коалицията

Той категорично опроверга спекулациите, че някой друг извън него стои зад решението да изтегли министрите на ИТН от кабинета, а партията му да излезе от управляващата коалиция.

ВИЖ ОЩЕ: Слави хвърли бомба. Разкри истината за БНБ и защо не говори с Петков

Аз съм човекът, който е създал ИТН и ако използвам този водевилен израз „дърпам конците”, ще каза, че аз и сценаристите сме тази които определяме решенията, каза Трифонов. И няколко пъти повтори: „Единствените хора, с които се посъветвах  са депутатите от ИТН. Те на 100% ме посъветваха, че вече е време да излезем от тази коалиция.”.

На въпроса отговорно ли е да изтегля министри по време на война, Трифонов отговори: „Правя избор между лошо и по-малко лошо. По-лошо е, ако тези хора продължат да управляват финансите, поведението им е нагло, безотговорно – „те са като солта на земята”, държат се по начин, който не е коалиционен. Кирил Петков не е спечелил изборите сам. Трябва да се държи отговорно. Как той ще казва какво е почтеност? За морала се грижи семейството, църквата и училището. Не виждам към коя от тези институции мога да причисля Кирил Петков. Кой е точно той че да определя кой е добър или недобър. Неговата работа е да спазва закона и да управлява добре държавата, категоричен бе Трифонов.

Това, което обедини четворната коалиция е да престане моделът ГЕРБ, където решенията се вземат от един човек. В момента обаче „Продължаваме промяната” прави същото. Управлява като ГЕРБ – те са  същите. Те са двете страни на една монета, каза още лидерът на ИТН.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай