Вторник,

Скандалът с Лорер ескалира! Слави мощно изригна

От: СТАНДАРТ -
11610
Скандалът с Лорер ескалира! Слави мощно изригна
A
A
A

Скандалът със силния човек в "Продължаваме промяната" Даниел Лорер расте. Депутатът от ПП си навлече гнева на всички, заявявайки че зверски пребитият в Охрид Християн Пендиков не е български гражданин и затова държавата ни нямало нужда да съсредоточава толкова ресурс.

ВИЖ ОЩЕ: Лорер за пребития Християн: Той не е български гражданин

Слави Трифонов предостави профила си със Фейсбук на един от сценаристите си - Ивайло Вълчев, за да коментира случая от името на ИТН.

ВИЖ ОЩЕ: Деси Атанасова нокаутира Лорер. Лавина от гняв

Ето какво написаха Слави Трифонов и Ивайло Вълчев:

Щях да кажа „моят колега“ Ивайло Вълчев, но нямаше да съм прав. Имам честта Ивайло Вълчев, не да е мой колега, а мой приятел и още повече имам честта той да е написал текстовете на повечето мои песни. Темата Македония е болка за мен и мисля за голяма част от българите. За Ивайло Вълчев – също.

Той поиска да каже нещо в моя профил за едно изказване на Даниел Лорер, което го е жегнало. Често казано мен също ме жегна, но по въпроса давам думата на господин Ивайло Вълчев:

“Твърдението на господин Лорер, че Християн Пендиков не е българин, защото няма български паспорт, а само българско самосъзнание, е меко казано цинично.

Паспортът може да те направи „българин“ пред чиновниците.

Самосъзнанието те прави българин пред България.

Очевидно господин Лорер няма и най-малка представа какво е да се самоопределиш като българин в Република Северна Македония.

Очевидно куп спортисти с български паспорти, хора, които не говорят и дума български и нямат никаква емоция към България, са по-достойни да бъдат защитавани от държавата, отколкото един младеж, дръзнал да се нарече българин в страна, където това не носи нищо, освен риск за живота и сигурността.

Господин Лорер, много от историческите личности, чиито портрети висят по стените в училищата, че и в кабинетите на държавните мъже, никога не са притежавали български паспорт. Но са били българи, наричали са се българи и са живели и умрели за това, да има България.

Без паспорт.

По съвест и убеждение.

България има нужда от българи. Не от паспорти.”

 


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com