Деси Атанасова нокаутира Лорер. Лавина от гняв

Костадин Костадинов и СДС също насолиха политика от ПП

Деси Атанасова нокаутира Лорер. Лавина от гняв | StandartNews.com

Лавина от гняв се изсипа срещу силния човек в "Продължаваме промяната" Даниел Лорер заради думите му по адрес на зверски пребития в Охрид Християн Пендиков.

ВИЖ ОЩЕ: Лорер за пребития Християн: Той не е български гражданин

Бившият министър на иновациите, сега депутат от „Промяната“, обяви, че Пендиков не е български гражданин и затова държавата ни нямало нужда да съсредоточава толкова ресурс, за човек който не българин.

„България трябва да защитава преди всичко своите граждани“, заяви Лорер в ефира на Нова тв в неделя вечер.

Думите му бяха посрещани с яростна критика от ГЕРБ, СДС, "Възраждане".

На езика на "добрите" новината "Християн Пендиков - секретар на българския културен клуб "Цар Борис III" е пребит в Охрид, РС Македония" звучи: "Господинът, който беше атакуван в Македония", скочи шефката на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова.

Толкова безумно, колкото "войната е военна операция"... Емпатия, съчувствие, подкрепа и "добрите". Потресаващ коментар!, възмути се тя.

Изключително остра бе реакцията на лидера на "Възраждане" д-р Костадин Костадинов: "Омраза. Така мога само с една дума да опиша това, с което асоциирам Доносническа България (ДБ) и Прати ни Посолството (ПП). Омраза към България, наричана от тях с най-различни грозни епитети. Омраза към нас българите, наричани всякак - най-ласкавата оценка е простолюдие. Омраза към българските традиции, история и фолклор, върху които храчат без свян и срам от сутрин до вечер. Омраза към православната ни вяра. Омраза към семейството. Омраза към човешките ценности. Омраза към всичко и всеки, понякога дори към тях самите.".

В СДС сме възмутени от думите на депутата от „Продължаваме промяната" Даниел Лорер. Той не схваща и не осъзнава в дълбочина проблема и не разбира какво е българско самосъзнание в РСМ, скочи и СДС като излезе със специална позиция по скандала.

Ето какво още се казва в позицията на СДС:

"Създава се усещането, че за него отношенията ни със Северна Македония са абстрактно- институционални.

Как живеят и се справят с омразата срещу тях хората с българско самосъзнание, очевидно не е в парадигмата на бившия министър на иновациите.

Според него въпросът се политизирал. А какво друго, ако не политика е това, което се е случвало повече от 70 години и продължава да се случва в Македония спрямо българите там, и спрямо държавата България?!" - гласи още позицията на СДС.

Задава ли си г-н Лорер въпроса, какво би станало с хилядите негови предци в нашата Родина през 40-те години на ХХ век, ако не бяха спасени, защото са граждани на България, но са с друго самосъзнание?!

Думите на Даниел Лорер са силен шамар за българите в Северна Македония. Като виден представител на „промяната“, доскоро управляващ и отново правещ опити да се домогне до властта, той им показа ясно какво е отношението към тях на политическата сила,която представлява.

Политическият цинизъм на „Продължаваме промяната“ е толкова безпардонен, че дори не смятат за необходимо да го прикриват. 

Няма да приканваме Даниел Лорер или преките му партийни вождове да се извиняват, защото ще бъде неискрено и безсмислено."

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай