Скандалът расте! Съветникът с оставката заплаши Денков

Зърнопроизводителите блокират 46 точки в страната

Скандалът расте! Съветникът с оставката заплаши Денков | StandartNews.com

Скандалът със зърното ескалира. Съветникът с оставката заплаши премиера Николай Денков, че ако не промени отношението си към сектора, зърнопрозводителите ще поискат свалянето му от поста.

ВИЖ ОЩЕ: Друг подаде оставка вместо земеделския министър

Илия Проданов хвърли вчера оставка като съветник на земеделския министър. Проданов е и председател на Националната асоциация на зърнопроизводителите.

ВИЖ ОЩЕ: Пчеларите се надигат. Денят Х

„Решението да приема поста съветник на министъра беше колективно на Националната асоциация на зърнопроизводителите. Сега това решение също е колективно - на Управителния съвет. Решението е на цялата асоциация", обясни Илия Проданов пред Нова телевизия.

По думите му, в понеделник ще стане ясно дали министърът на земеделието ще приеме оставката. Проданов съобщи, че утрешният протест на зърнопроизводителите ще блокира 46 точки в страната.

Той определи изказването на премиера Николай Денков, който нарече зърнопроизводителите "терористи", като недопустимо.

"Според мен той искаше да каже "трактористи". Надявам се това да е грешката, която е допуснал. Много умело управляващите изместват вниманието само върху нашия сектор, а всъщност проблем има във всички сектори", посочи той.

По думите му единствената цел на предстоящите протести е да се решат проблемите, които тлеят толкова години. Според него ако премиерът продължава да се отнася по този начин към сектора, ще му бъде поискана оставката.

Проданов изтъкна, че браншът първи е поискал диалог и сядане на една маса с правителството още преди 15 дни.

"Нито ни потърсиха за диалог, нито поискаха да чуят нашето мнение. Взеха го еднолично", каза той относно решението за отмяната на забраната за внос на украинско зърно.

"Не може да наречеш терористи хората, които вадят хляба на маста, слагат плодовете и зеленчуците, отглеждат животните и млякото. Измислените опорки за инфлация и други неща, които не са верни, не водят до нищо добро", заяви Проданов.

"Ако министър-председателят продължава да се отнася по този начин към сектора, не мисля, че секторът може да направи друго, освен да поиска оставката му", каза още той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай