Скандално назначение в енергетиката

Всеки българин всеки месец дава 20 лв. за посредници, твърди Делян Добрев

Скандално назначение в енергетиката | StandartNews.com

Скандално назначение в енергетиката разкри зам.-шефът на ресорната комисия в парламента Делян Добрев, който бе министър на енергетиката на ГЕРБ.

ВИЖ ОЩЕ: Апокалипсис от Делян Добрев. 1000 лв. сметка за ток

Директорът на НЕК е сменен, а новият Мартин Георгиев е търговец на ток от частния сектор, съобщи Добрев в интервю за Нованюз. Това се е случило в петък следобед. Търговци на ток и на газ превземат държавните предприятия и започват да работят за себе си. Оскъпяването ще доведе дотам хлябът да струва най-малко 2 лева, а едно домакинство ще заплаща 1000 лева на месец за ток, категоричен бе Добрев. И каза, че всеки българин всеки месец дава по 20 лв., за да плаща на последните.

По думите му властта не купува руски газ, за да взема с 30 евро по-скъп газ от своя фирма-посредник - това е с 100 млн. повече на месец, а за година е 1,2 млн. ръст.

"60 млн. евро е разликата в цената. "Булгаргаз" трябваше да си отвори сметка в руска банка и да превежда пари в долари или евро, а оттам да се превалутира. Заплащането в рубли е руска пропаганда на Путин за пред народа", подчерта той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай