Скандал в СОС. ГЕРБ иска извинение от Терзиев

Какво се случи

Скандал в СОС. ГЕРБ иска извинение от Терзиев | StandartNews.com

Източник: БГНЕС

Случи се нещо безпрецедентно. Кметът ни покани на обсъждане на бюджета, но забрани то да се излъчва на живо. Терзиев си тръгна след 15 минути.

Това заяви Георги Георгиев от СОС на брифинг на ГЕРБ в Столична община.

"Кметът Терзиев си тръгна на 15-ата минута от началото на обсъждането на Бюджета, след като колеги от групата на ГЕРБ-СДС в СОС му зададоха въпроси по бюджета. Въпросът, на който кметът на София не можа да отговори, е дали ще има поне една нова детска градина в Бюджета за догодина, извън тези, които ние бяхме планирали. Два пъти Терзиев каза, че не знае. На въпрос какво е предвидено в Бюджета за спорт през тази година, кметът на София стана, фръцна се и си тръгна от работната среща", каза Георгиев, цитиран от БГНЕС.

"Изключително неуважително, това показа много ясно какви са причините СОС да не работи, и тази постъпка е прецедент поне в последните 30 години в демократичната история на страната. Настояваме кметът на София да се извини на общинския съвет, и се надяваме да отговори на важните добронамерени въпроси като този, от който избяга. Откъде ще дойдат едни 40 милиона лева за увеличение на заплатите на шофьорите в градския транспорт?", попита Георгиев и допълни, че общински съветник от ПП-ДБ е казал, че средствата ще бъдат набрани чрез увеличение на цените на картите и билетите за градския транспорт.

"Има и още нещо, за което съм много притеснен – програмата на столицата за строителството през 2024 г. трябваше да ни бъде представена от зам.-кмет на София. А дойде човек, който изобщо не е назначен за кмет, но има достъп до системите на Столичната община в нарушение на закона. Това е фарс, не е частна корпорация, затворена компания; това е публична институция", възмути се Георгиев.

"Допусната ли е евентуална безстопанственост в особено големи размери за над 5,7 милиона лева по проектите за междублоковите пространства, които не са отчетени навреме по европейската програма, и ще бъдат платени с пари от джобовете на софиянци?", попита още Георгиев.

"Днес на обсъждането на Бюджета на столицата нямаше дори зам.-кмет по финанси.Работната среща по Бюджета на столицата ще продължи когато Терзиев, - който лично ни е поканил, се върне на работното си място", каза още общинският съветник и бивш председател на СОС.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
NebosY
преди 3 месеца

Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти поефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----- https://do.my/xbio

Откажи