Скандал от Таско Ерменков. Най-острите думи срещу Радев

Социалистът надмина всички опоненти на президента

Скандал от Таско Ерменков. Най-острите думи срещу Радев | StandartNews.com

След като години наред БСП се възползваше от високия рейтинг на президента Румен Радев, сега соцпартията се превърнала в основния му враг. До степен Таско Ерменков да направи най-острото изказване срещу държавния глава.

Радев е най-голямата грешка на БСП, обяви членът на Изпълнителното бюро на социалистите в интервю за Нова нюз. Той обяви, че Румен Радев е срещу всяко едно редовно правителство, защото след предсрочното сваляне на такова, винаги следва служебен кабинет.

„Ние гласуваме "против" всяко нещо, което е необосновано и няма ясна перспектива какво ще се случи след приемането му. Решението за концесията на "Росенец" беше вкарано в 12 без 5 – без да има яснота и оценка на въздействието. Какво ще се промени, защото контролът и сега е държавен? Нищо няма да се промени, но се създават рискове за милиарди. Ние не сме против да се одържавяват стратегически обекти, но това трябва да се прави с разум и отчитане на последствията, а не на всяка цена. Малко ли е държавата да бъде осъдена затова, че неправомерно е прекратила една концесия – и това ще го платим всички ние.“, коментира още Таско Ерменков. Той уточни, че социалистите са против концесионирането на стратегическите обекти.

„Не мога да разбера обаче каква е разликата между концесията на пристанището в Росенец и летището в Пловдив. Ние сме за това, когато се вземат решения, касаещи джоба на всеки българин –  да ни бъде дадена обосновката и причините, които ще позволят пристанището да се върне в българското право на управление и това да няма вредни последствия за държавата. Политиките винаги трябва да бъдат в интерес на хората, а не в интерес на някого, който изпълнява поръчки. Нали този петрол е минал през митницата, която се управлява от държавата? Държавата е там и това кой ще управлява пристанището, не променя начина на контрол“, заяви още Ерменков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай