Скандал! Червен картон за голям кмет във Варна

Може да има нови избори

Скандал! Червен картон за голям кмет във Варна | StandartNews.com

Назрява сериозен скандал и вероятно нови кметски избори във Варна.

Общинската избирателна комисия (ОИК) във Варна прекрати предсрочно пълномощията на Цветнен Цветков, издигнат от коалицията "Продължаваме промяната-Демокртична България" (ПП-ДБ) като кмет на единия от двата най-големи района в морския град - "Одесос". Решението бе взето в петък вечерта.

Преди дни срещу Цветков, заедно с кмета на "Приморски" Николай Желязков и общинския кмет Благомир Коцев (двамата също са от ПП-ДБ), започнаха проверки имат ли участия във фирми след встъпването си (трябва да излязат в едномесечен срок).

Интересен детайл е, че срещу кмета на район "Приморски" също има жалба за прекратяване на мандата му. Той също не е излязъл от управлението на фирма. 

Специално за Цветков в града от седмици се говори, че е сгафил по казуса и новите избори в централния район "Одесос" са почти сигурни

Цветнен Цветков, който е доцент в Икономически университет - Варна, стана широко известен в качеството си на бизнесмен през 2010 г. - заради репортаж на "Господари на ефира", разказващ за неплатени към служителите заплати, пише Блиц.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай