"Синьо единство" не пуска Нейнски да става еврокомисар

Канят Кристалина и Надежда на "Дондуков" 1

"Синьо единство" не пуска Нейнски да става еврокомисар | StandartNews.com

София. Кристалина Георгиева и Надежда Нейнски ще проведат разговори на "Дондуков" 1 по повод номинациите на Министрески съвет за еврокомисар от България. Както "Стандарт" вече съобщи, сегашният еврокомисар по бедствията и авариите Кристалина Георгиева, евродепутът Надежда Нейнски и министърът по еврофондовете в кабинета "Станишев" Гергана Паси са сред харесаните от премиера за Брюксел. Фаворит засега била Кристалина Георгиева, с която премиерът Пламен Орешарски редовно разговаря заради проблема с бежанците, научи "Стандарт" от правителствени източници. Част от БСП обаче е против втори мандат на Георгиева, тъй като смята, че тя не е направила достатъчно за България точно по проблема с бежанците. Както и че се концентрира върху проблемите на Третия свят.

Разговор на "Дондуков" 1 вече е бил проведен с Гергана Паси. Тя се смяташе за един от фаворитите, тъй като се радва на добро име в Брюксел. Въпреки това срещу нейната кандидатура има възражения, тъй като партията й НДСВ бе в коалиция с изгонения от ДПС Касим Дал на последните избори.

Среща на "Дондуков" 1 се очаква да има и Надежда Нейнски, твърдят близки до кабинета. Партийци от БСП и ДПС допускат, че номинацията за еврокомисар е истинската причина Нейнски да остави "Синьо единство" извън Реформаторския блок, в който е партията на Касим Дал. Така тя ще си спести възраженията срещу изпращането й в Еврокомисията. Самата Нейнски не бе открита за коментар. От "Синьо единство" обаче са категорични, че не би приела номинация. "В Синьо единство сме хора, които не предават принципите и биографиите си за постове", каза пред "Стандарт" зам.-шефката Маргарита Бойчева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай