Симеонов: Плажовете ни са като оглозган кочан

Депутатът вижда сериозни проблеми в икономиката на страната

Симеонов: Плажовете ни са като оглозган кочан | StandartNews.com

Валери Симеонов е недоволен, че икономиката не върви добре, а родните плажове са „един оглозган от мутрите кочан варена царевица“, и затова ще преразглежда коалиционните отношения, както с ВМРО, така и с големия партньор в управляващата коалиция ГЕРБ.

„Ако някой си мисли че почивам, не е така. В близките дни ще имаме среща с Каракачанов на Коалиционен съвет и предполагам, че ще имаме доста сериозни промени в отношенията с ГЕРБ още през септември, тъй като държавата не върви на добре. Намираме се в една тежка икономическо-политическа криза”, заяви Валери Симеонов.

„България през последните месеци получава много тежки удари, основно икономически. Това са тежкото състояние на българската енергетика, която е оставала винаги някъде "зад завесата". Няма да ви говоря за тежкия удар върху българското животновъдство, което нанесе африканската чума. Трети удар върху икономиката на България е съсипаният туризъм. В момента плажовете ни са един оглозган от мутрите кочан варена царевица”, каза още той.

На въпрос дали вижда бъдеще с ГЕРБ след септември Симеонов отговаря, че това зависи от тяхното поведение. "Това е голямата партия, която дирижира политиката в България. Икономическите интереси не трябва да бъдат жертвани, за да се напълнят гушите на определени лобита и забележете кога започна това нещо – тази година. Има един Ренесанс на погрешната политика на ГЕРБ от предходен мандат. Не казвам, че това е свързано с отсъствието ми от властта, но може би е имало дисциплиниращ ефект към останалите", обобщи Симеонов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай